25 Mart 2014 Salı

MENEMEN

Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yemek Tarifi
  1. Menemen yaparken biz tereyağı kullandık, siz isteğe göre zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Tereyağını tavaya alın ve eritin.
  2. Kızdıktan sonra üzerine ince doğradığınız kuru soğanı da ekleyin. Kuru soğanı karıştırarak 5 dakika pembeleştirin. Ardından yuvarlak doğradığınız yeşil biberleri de ekleyin. 5 dakika da yeşil biber ile karıştırarak kızartın.
  3. Ardından küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişirin.
  4. Yumurtaları menemene eklemeden önce sütü ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından yumurtaları tavanıza kırın. Yumurta sarılarının da karışmasını istiyorsanız süt ile çırpabilirsiniz.
  5. Yumurtaları ekledikten yumurtanın beyaz kısımlarını tavaya yayın ve tavanın kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika kontrol ederek pişirin. Menemen hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder