Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yemek Tarifi
- Menemen yaparken biz tereyağı kullandık, siz isteğe göre zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Tereyağını tavaya alın ve eritin.
- Kızdıktan sonra üzerine ince doğradığınız kuru soğanı da ekleyin. Kuru soğanı karıştırarak 5 dakika pembeleştirin. Ardından yuvarlak doğradığınız yeşil biberleri de ekleyin. 5 dakika da yeşil biber ile karıştırarak kızartın.
- Ardından küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişirin.
- Yumurtaları menemene eklemeden önce sütü ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından yumurtaları tavanıza kırın. Yumurta sarılarının da karışmasını istiyorsanız süt ile çırpabilirsiniz.
- Yumurtaları ekledikten yumurtanın beyaz kısımlarını tavaya yayın ve tavanın kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika kontrol ederek pişirin. Menemen hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder