31 Mart 2014 Pazartesi
FİŞ FİŞ
1-
3 YUMURTA
5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALDIĞI KADAR UN.
YUMURTALARI ,YOĞURDU,KARBONAT VE ALDIĞI KADAR UNU KARIŞTIR.KEK GİBİ KIVAMLI HAMURU OLACAK.KIZGIN YAĞDA KIZART.KIZGIN YAĞA KAŞIKLA TOP TOP ATARAK KIZART.
ŞURUBU:
1/5 SU BARDAĞI SU
1/5 SU BARDAĞI ŞEKER
ŞURUBU KAYNAT.ŞURUP SOĞUK TATLI SICAK OLACAK ŞEKİLDE TATLINI ÜZERİNE DÖK.
2-
Malzemeler:
3 yumurta
1 sb yoğurt
2 yk sıvı yağ
1 çay k. karbonat
2 sb un
bir fiske tuz
Kızartmak için :
sıvı yağ
Şerbeti için:
4 sb seker
4 sb su
bir kaç damla limon
Yapılış:
Yumurta ve diğer sıvı malzemeleri karıştırın karbonatla unu bir birine katın eleyerek harca katın kıvamı kekten daha koyu olacak bir süre bekletin . Şerbeti çok koyu olmasın önceden hazırlayın ılık olsun.Yaklaşık 400 gr sıvı yağı tam kızsın ister kaşıkla ister parmakla lokma tatlısı seklinde yağın içine atın tam kırınca alın ılık şerbetin içe atın .Şerbetin içinde çok bekletmeyin hamurlaşır şerbetin içinde karıştırıp çıkartın 30 dk hazır ılık servis ederseniz daha güzel olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder