Malzemeler
- Hamur için;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- Kıymalı İç Harç için;
- 300 gram yağlı kıyma
- 2 yemek kaşığı domates rendesi
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 15-20 dal ince doğranmış maydanoz
- Deniz tuzu, değirmen karabiber
- Peynirli İç Harç için;
- 250 gram beyaz peynir
- 15-20 dal ince doğranmış maydanoz
- Deniz tuzu (Peynirinizin tuzluluk oranına göre kontrol ederek ekleyin).
- Pidelerin Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı (kenarlarına sürülecek)
- Çeri domates (Üzerlerine koymak için)
Yemek Tarifi
- Pide yapmaya önce iç harçlarımızı hazırlamakla başlayalım.
- Kıymalı harç için tavaya zeytinyağını koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı ve doğranmış yeşil biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pişmesine yakın tuzunu, karabiberini ekleyin ve karıştırın.
- Ocağın altını kapatıp doğradığınız maydanozları ilave edin ve ılınması için kenara alın.
- Peynirli harç için, ayrı bir kaba rendelediğiniz beyaz peyniri, doğradığınız maydanozları ve tuz durumuna göre de tuzunuzu ekleyip karıştırın.
- Artık hamuru yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle şu noktayı mutlaka belirtmekte fayda var. Mayalı hamurlarda kullanacağınız her malzemenin oda sıcaklığında olması size çok daha iyi sonuçlar verir.
- Genişçe bir yoğurma kabına, un dışındaki tüm hamur malzemelerinizi ilave edin. (Instant maya olduğu için direk katabilirsiniz malzemelere. Bekletmenize gerek yok).
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Bir saat sonunda hamurunuz bıraktığınızın 2 katı olmuş olacak.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar açın.
- Ortasına istediğiniz harçtan koyup kenarlarını hafifçe yükselterek kıvırın ve uç kısımlarını yapıştırın. Yine bu noktada bir detay daha vermek istiyorum. Peynirli pidelerinizin hamurlarını biraz daha ince açarak katlayın.
- Bu işlemi tüm hamur ve iç harçlarınız bitene kadar devam edin.
- Pidelerinizi yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 15-20 dakika daha bekleyin. Çünkü hamurunuz tekrar mayalanacak. Bu esnada hamurları tepsiye yerleştirirken çok yakın koymamakta fayda var. Çünkü kabarıp birbirlerine yapışabilirler.
- Süre sonunda hamurunuzun kenarlarına fırça ile yumurta sarısı sürüp, ortalarına çeri domatesler yerleştirin.
- derecelik fırında pideleriniz renk değiştirip kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder