26 Mart 2014 Çarşamba

ANADOLU BULGUR PİLAVI

2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
3 SU BARDAĞI SU VEYA ET SUYU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ  YEŞİL MERCİMEK
TAZE NANE SÜLEMEK İÇİN
TUZ BİBER
1 ADET DOĞRANMIŞ SOĞAN
1 ADET DOĞRANMIŞ DOMATES

TEREYAĞINI ERİT.ERİYİNCE YEŞİL BİBER VE BİRTANE DOĞRANMIŞ SOĞANI PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR.DAHA SONRA İÇİNE BULGURU  VE DOĞRANMIŞ DOMATESİ KATARAK YAKMADAN KAVUR.NOHUT VE YEŞİL MERCİMEĞİ KAT.SUYU,TUZU,BİBERİ EKLE.SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİR.NANE İLE SÜSLEYEREK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder