25 Mart 2014 Salı

CARTLAK KEBABI(CAĞARTLAK KEBABI)

1Cartlak kebabı

-750 GR KUZU CİĞERİ
BÖBREK
DALAĞI
1/4 KOYUN GÖMLEĞİ YAĞI
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
2 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
3 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
2 ÇAY KAŞIĞI KŞMYON
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YAPIMI:
ZARINDAN AYRILMIŞ KUZU CİĞERİ,DALAĞI,BÖBREĞİ KUŞ BAŞINDAN KÜÇÜK DOĞRA .GÖMLEK YAĞINI ZAR ŞEKLİNDE DOĞRA.ZEYTİNYAĞINA ETİ , LİMON SUYU VE SOĞAN SUYU,TOZ BİBER VE KİMYONU EKLEYEREK KARIŞTIR.2 SAAT KADAR BUZDOLAPDA DİNLENDİR.ÇÖP ŞİŞLERE BİR C.ĞER,BİR KUYRUK YAĞI ŞEKİNDE DİZ.ŞİŞLERİ IZGARADA PİŞİR.ACISI ALINMIŞ KURU SOĞAN  ,ACI BİBER VE BOL YEŞİLLİKLE DÜRÜM YAP.YANINDA AYRANLA SERVİS YAP.

2-

Cartlak kebabı malzemeleri

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 100 gr ciğer yağı, Gömlek yağı
  • Yeterince tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • kırmızı pul biber

Cartlak kebabı nasıl yapılır

Cartlak kebabı tarifi

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Gömlek yağıda aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki ciğerler ve yağlar; Her şişe 2 parça ciğer, 1 parça yağ, 3 parça ciğer olacak şekilde dizilir. Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde ciğerleri yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa alınır, üzerine bir miktar karabiber atılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder