-750 GR KUZU CİĞERİ
BÖBREK
DALAĞI
1/4 KOYUN GÖMLEĞİ YAĞI
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
2 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
3 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
2 ÇAY KAŞIĞI KŞMYON
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPIMI:
ZARINDAN AYRILMIŞ KUZU CİĞERİ,DALAĞI,BÖBREĞİ KUŞ BAŞINDAN KÜÇÜK DOĞRA .GÖMLEK YAĞINI ZAR ŞEKLİNDE DOĞRA.ZEYTİNYAĞINA ETİ , LİMON SUYU VE SOĞAN SUYU,TOZ BİBER VE KİMYONU EKLEYEREK KARIŞTIR.2 SAAT KADAR BUZDOLAPDA DİNLENDİR.ÇÖP ŞİŞLERE BİR C.ĞER,BİR KUYRUK YAĞI ŞEKİNDE DİZ.ŞİŞLERİ IZGARADA PİŞİR.ACISI ALINMIŞ KURU SOĞAN ,ACI BİBER VE BOL YEŞİLLİKLE DÜRÜM YAP.YANINDA AYRANLA SERVİS YAP.
2-
Cartlak kebabı malzemeleri
- 500 gr kuzu ciğeri
- 100 gr ciğer yağı, Gömlek yağı
- Yeterince tuz
- karabiber
- kimyon
- kırmızı pul biber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder