25 Mart 2014 Salı

TÜRK USULÜ ÇİN BÖREĞİ


1-

3 ADET YUFKA
2 YUMURTA
1/4 ÇAY BARDAĞI  YEMEK  YAĞ
TUZ
ÜZERİNE GALETA UNU
İÇİNE :200 GR KIYMA,2 ADET İNCE  DOĞRANMIŞ SOĞAN,BİR ADET RENDELENMİŞ  HAVUÇ,KARABİBER 2 KAŞIK YAĞ

SOĞANLARI PEMBELEŞENE KADAR KAVUR.DAHA SONRA HAVUÇLARI EKLE.BİRAZ KAVURUNCA KIYMAYI EKLE.VE  TAVAYA ATEŞDEN AL.YUMURTANIN BEYAZI ,TUZ VE YAĞI KARIŞTIRARK SOS HAZIRLA .YUFKALARI 12 BÖL.HARÇ KOY.SİĞARA BÖREĞİ GİBİ SAR.YUMURTANIN SARISINA VE GALETA UNUNA BATIRARAK KIZARTIN.

2-

Süre: 20-40dk
MALZEMELER
6 Adet Yufka
4 Adet Yumurta
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Kg. Dana Eti
1 Küçük Konserve Bezelye
2 Adet Havuç
2 Adet Sivribiber
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
Tuz
Galeta Ünü
YAPILIŞ TARİFİ
Tavaya 2 çorba kaşığı Margarin alın. Eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Tavla zarı iriliğinde doğranmış dana etini ilave edin. Bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Küçük küpler şeklinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin. Yenibahar, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyin. Tavayı ateşin üzerinden alın. 4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın. Sarıların üzerine çok az süt ekleyin ve karıştırın. Bir kenarda bekletin. İlk yufkayı düz bir zemine serin. Yumurtanın akını bir fırça yardımıyla her yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Bıçakla 4 eşit parçaya kesin. Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun. Kenarlarını içe doğru katlayın. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın. Önce yumurta sarılarına batırın. Sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder