Malzemeler
- 4 kg etli domates
- 2 kg salçalık kırmızı biber
- 1 kg patlıcan
- Yarım baş sarımsak
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
- 2 çay bardağı sirke
- Çubruka (baharat)
- Tuz
Yemek Tarifi
- Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın.
- Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
- Domatesler suyunu çekince belender dan geçirin.
- Zeytin yağ, sirke,çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder