31 Mart 2014 Pazartesi

LAHANA ÇORBASI



1 BAĞ LAHANA
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES
SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI BULGUR
HAŞLANMIŞ MISIR YADA BARBUNYA
2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU
1/2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1-2YEMEK KAŞIĞI MARGARİN YADA SIVIYAĞ
İSTEDİĞİN BAHARAT

LAHANAYI TEMİZLEYEREK YIKA.İNCECİK DOĞRA.TUZLU SUDA HAŞLAYARAK SÜZ.YAĞI TENCEREDE ISIT.SOĞANLARI DOĞRAYARAK PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR.SALÇAYI VE BAHARATLARI EKLE.KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES VE HAVUÇLARI BARBUNYA YADA MISIRLARI  VE HAŞLANMIŞ LAHANAYI KAT.SICAK SU EKLEYEREKE PİŞİR.PİŞMESİNE YAKIN MISIR UNUNU SUYLA EZEREK EKLE.KAYNAYINCA SICAK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder