31 Mart 2014 Pazartesi

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

 

1-

2 KG KIRMIZI BİBER
1 BARDAK VEYA 1/2 BARDAK  SIVIYAĞ
1 BAŞ SARIMSAK
2 BARDAK SİRKE

YAPIMI:

KIRMIZI BİBERLERİ YIKADIKDAN SONRA İSTER HALKA,İSTER UZUNLANMASINA DİLİM DİLİM KES.ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKAR.TENCEREYE AL.SİRKE,YAĞ VE TUZU KOYUP PİŞİR.SULANSIN.BİBER VE 1-2 DİŞ SARIMSAK OLARAK CAM KAVANOZLARA KOY.


2-

1 KG KIRMIZI BİBER
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
8 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM DEMET DEREOTU

BİBERLERİ KIZGIN ATEŞE ATARAK KZÖLEYİN.KABUKLARINI SOYUP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTIN.BİBERLERİ CAM KAVANOZA KOYUN.SARIMSAKLARI SOYUP DOĞRAYIN.AYRI BİR KAPDA DEREOTLARINI ,ŞEKER,TUZ VE DOĞRANMIŞ SARIMSAKLARI,SİRKE VE YAĞLA KARIŞTIRIN.KARIŞIMI KAVANOZDAKİ BİBERLERE DÖKÜN.KAVANOZLARIN KABAKLARINI KAPATIN.10 BEKLETİP KULLANIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder