25 Mart 2014 Salı

İNCİR REÇELİ

''İncir ağaçlarının bazıları erkek, bazıları dişidir. Erkek incir ağaçları ilkbaharda incir verir; bunlar yenmez. Mayıs ayı sonunda içleri boş olarak dökülürler. Olgunlaşmadan önce toplanılıp reçeli yapılır.”

Malzemeler
  • 60-70 adet ham incir 
  • 1 kg. toz şeker
  • yarım limon suyu
  • 10-15 adet kadar karanfil (isteğe bağlı)
  • 4 su bardağı su
Yemek Tarifi
  1. Soyulmuş incirleri önce yıkayıp, geniş bir tencerede, bol suyla 15-20 dakika kaynatın. Suyunu süzüp, soğuk su dolu bir kabın içine alarak 1-2 saat bekletin. Sonra incirleri patlatmamaya dikkat ederek, tek tek iyice sıkın (Merak etmeyin tekrar eski hallerine dönüyorlar). Bu işlemi incirlerin içindeki acı suyu çıkarmak için yapıyoruz.
  2. Bu arada, soğuk su, tozşeker ve karanfilleri geniş bir tencereye alın. Harlı ateşte, tozşeker eriyinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın. İncirleri ilave edin. 20-25 dakika reçel Limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara doldurup, soğuyunca kapağını kapatın.
  3. Bu da reçel yapmanın püf noktalarından biriymiş; aklımızda bulunsun. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder