31 Mart 2014 Pazartesi

KESKİN SOS

1-

1 BAŞ SOĞAN(KIRMIZI OLURSA DAHA İYİ OLUR)
6 ADET ACI BİBER TURŞUSU
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY FİNCANI ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
MAYDANOZ


YAPIMI:

SOĞANI VE BİBER TURŞULARINI KIY.MAYDANOZ  İNCE KIY.YOĞURT VE ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIR.KIZARTMALARDA KULLAN.

2-
Malzemeler
1 baş büyük soğan (kırmızı olursa daha iyi olur)
6 adet acı biber turşusu
1 su bardağı yoğurt
bir çay fincanı zeytinyağ
tuz
karabiber
maydonoz

KESKİN SOS TARİFİ
Soğanı ve turşuları mutfak robotunda kıyın. Kıyılmış olan malzemenin içine yoğurt zeytinyağı tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra maydanozu da ekleyerek bir defa daha karıştırın. Her tür yemekle ve tek başına meze olarak tüketilebilir ya da sandviç ekmeklerinin üzerine sürülerek ikram edilebilir. Servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder