28 Mart 2014 Cuma

DÜĞME TATLISI

 

125 GR MARGARİN
2 SU BARDAĞI İRMİK
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KAHVE FİNCANI SODA
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI MARMELAT
2 ÇORBA KAŞIĞI BADEM
ŞERBETİ İÇİN:
1/5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
1 SU BARDAĞI SU

YAPIMI:
ÖNCELİKLE ŞERBETİ HAZIRLAYIN.BUNUN İÇİN SUYU VE ŞEKERİ KAYNATIN.OCAKDAN ALIP LİMON SUYU VE VANİLYAYI EKLEYİN.SOĞUMAYA BIRAKIN.BU ARADA TENCEREDE YAĞI ERİTEREK 15 DK İRMİĞİ KAVURUN.SOĞUMAYA BIRAKIN.YUMURTA,UN,KABARTMA TOZU,SODA VE VE VANİLYAYI EKLEYİP HAMURU YOĞURUN.HAMURDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIN.ELİNDE YUVARLA.BAŞ PARRMAĞINLA ORTASINI ÇUKURLAŞTIR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.FIRINDAN ALIP ÜZERİNE SOĞUTTUĞUNUZ ŞERBETİ DÖK.ORTALARINA MARMELAT VE BADEM KOYUP SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder