26 Mart 2014 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA

1 PAKET MARGARİN(ODA SICAKLIĞINDA)
2 TANE YUMURTA(BİRİSİNİN SARISI YÜZÜNE SÜRÜLECEK.)
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY FİNCANI SÜT(ILIK)
1 PAKET YAŞ MAYA
ALDIĞI KADAR UN
SUSAM

YAPIMI:

BÜYÜKBARDAKDA MAYA TUZU,ŞEKERİ ERİYENE KADAR KARIŞTIR.MAYA ERİDİĞİNDE YOĞURMA KABINA AL.YAĞI VE YUMURTAYI İLAVE EDEREK KARIŞTIR.YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE  EDEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE ET.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA LA.İÇİNE PEYNİR KOYARAK ŞEKİL VER.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.20 DK DİNLENDİR.ÜSTÜNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SÜR.175 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder