28 Mart 2014 Cuma

GAZAZ KAPAĞI TATLISI

MALZEMELER:



1 PAKET MARGARİN
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
FINDIK VEYA CEVİZ

ŞERBETİ:
4 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU

YAPIMI:

HAMUR MALZEMELERİNİ BİR KABA ALIN.BÖREK HAMURU YOĞURUR GİBİ YOĞURUN VE İNCECECİK AÇIN.SU BARDAĞININ AĞZI İLE  KESEREK YUVARLAK HAMURLAR ELDE EDİN.SONRA HAMURLARI BİRBİRİNİN ÜZERİNE KOYARAK İKİŞERLİ HAMURLAR YAPIN.BİR GAZOZ KAPAĞI İLE ÜSTEKİ HAMURUN ORTASINI ÇIKARIN.VE O BOŞLUĞA FINDIKLARI DOLDURUN.BÜTÜN TATLILARI  BU ŞEKİLDE HAZIRLAYIN.FIRINDA ORTA ISIDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİR.DİĞER TARAFDA ŞERBETİ İÇİN SU VE ŞEKERİ PCAKDA KAYNATIN.FIRINDAN ÇIKARTTIĞINIZ TATLI ILINMAYA BAŞLAYINCA SICAK ŞERBETİ ÜZERİNE DÖKÜN.ŞERBETİ EMEN TATLILARI SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder