26 Mart 2014 Çarşamba

OVMAÇ ÇORBASI

1 SU BARDAĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
2 DİŞ SARIMSAK
1 KASE YOĞURT
NANE
TUZ
5 SU BARDAĞI SU YADA ET SUYU

TUZ VE SUYU AZAR AZAR UNA EKLEYEREK HAMURU YOĞUR.DAHA SONRA NOHUTTAN DAHA KÜÇÜK PARÇALAR ELDE ET.UNU TEPSİYE KOY.BÜTÜN HAMURU BU ŞEKİLDE BİTİR.5 SU BARDAĞI SUYA TUZ ATARAK KAYNAT.SU KAYNAYINCA HAMURLARI KAT.HAMURLAR SUYUN YÜZÜNE ÇIKTIKDAN 10 DK SONRA ALTINI KAPAT.
TERBİYESİ İÇİN:
1 YUMURTANIN SARISINA UN VE YOĞURDU KATARAK ÇIRP.ILINAN ÇORBANIN SUYUNDAN ALARAK TERBİYEYE KATARAK ALIŞTIR.AKIŞKAN OLUNCA ÇORBAYA İLAVE EDEREK ATEŞE KONULARAK KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRILIR.KAYNAYINCA ALTINI KISARAK 7-8 DK PİŞİR.TEREYAĞINI ERİT.PUL BİBER VE NANE KATARAK ÇORBAYA GEZDİR.SICAK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder