25 Mart 2014 Salı

ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE

Malzemeler
  • 250 g tereyağı (oda sıcaklığında) ( 150 g tereyağ 100 g margarin kullandım, isteğe bağlı ama tereyağı ile daha güzel oluyor)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına)
  • Aldığı kadar un
Yemek Tarifi
  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alınır ve elle malzemeler biraz karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir.
  2. Özlü bir hamur elde edene kadar yoğrulur. (unu fazla olursa şekil verirken çatlar, az olursa pişerken yayılır.)
  3. Hamurdan parçalar alarak oval şekiller verilir, Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısını sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder