31 Mart 2014 Pazartesi

KAYPAK


 

3 SU BARDAĞI UN
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
KATIK(SÜZME YOĞURT VEYA LOR PEYNİR)

YAPIMI:

UN ,TUZ VE YOĞURT YADA LOR PEYNİRİ İLE SERT HAMUR YOĞUR.İKİYE BÖL.BİR PARÇASINI DÖRTGEN AÇ.ÖBÜRÜNE BEZ ÖRT.AÇILAN HAMURU KARELERE KES.İÇİNE KATIK KOY.ÜÇGEN KAPAT.KAYNAYAN SUDA 15 DK HAŞLA.OCAKDAN AL.SOĞUK SU KATMADAN BİRBARDAK SUYUNDAN AL.SOĞUK SU KATARAK SÜZ.SERVİS TABAĞINA AL.HAZIRLADIĞIN SALÇALI SOSDAN KOY.

SALÇALI SOS:

1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 DİŞ SARIMSAK
1-2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI

TAVAYA YAĞI KOYARAK KIZDIR SALÇAYI VE DOĞRANMIŞ SARIMSAKLARI EKLE.AYIRDIĞIN SUYU KATARAK SALÇAYI SULANDIR.OLUNCA KAYPAKA KAT.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder