25 Mart 2014 Salı

WAFFLE

Belçika asıllı bir hamur tatlısı olan waffle, bal peteği görünümüne sahip özel makinasında pişirilir. Waffle makinesinin kare şeklindeki deseni, pişmiş waffle hamurunun da özelliklerinden biridir. Kuzeybatı Avrupa’da, Hollanda, Belçika, İskandinav ülkelerinde çok iyi bilinen waffle, ABD’ye taşındıktan sonra bütün dünyaya mal olmuştur.
Malzemeler
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • ızgarayı yağlamak için sıvıyağ
Yemek Tarifi
  1. Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Unu bir kâseye alıp kabartma tozu ile harmanlayın. Sütü ilave edip, mikserle çırparak yedirin.
  2. Karışıma, tozşeker, tuz ve yumurtaları ekleyip, mikserle çırpmaya devam edin. Eritilmiş tereyağını da katıp çırpın. Hamuru en az 20 dakika dinlendirin.
  3. Waffle ızgarasını bir fırça yardımıyla, biraz sıvıyağla yağlayın. Karışımdan kaşıkla alıp, ızgaraya dökerek pişirin.
  4. Waffle makineniz yoksa, elektrikli tost makinenizin ızgarasını da kullanabilirsiniz.
  5. Yanında pudra şekeri, eritilmiş çikolata, reçel vs…ile servis yapın.
  6. Bir fincan kahveyle çok güzel gider…Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder