25 Mart 2014 Salı

YUMURTA DOLMASI

 

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Pul biber
  • Bir kaç dal maydanoz ve dereotu
Yemek Tarifi
  1. Yumurtaları katı olacak şekilde, yaklaşık 10 dakika haşlayın ve soğuyunca kabuklarını soyun. Yumurtaları düz bir şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin(yumurta dolması yapılışı fotoğrafındaki gibi). İçlerindeki yumurta sarılarını çıkarıp, ayrı bir kaba alın.
  2. Yumurta sarılarına beyaz peyniri de ekleyip, çatalla ezin. Bu karışıma mayonez ve pul biberi de ekleyip, karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcı krema sıkma torbasına koyun. Maydanozları servis tabağına dairesel olarak yerleştirin. Tabağınızdaki maydanozların ortasına kesilen yumurta beyazlarını dizin ve hazırladığınız harçtan içlerine ‘yumurta dolması tarifi’ fotoğrafındaki gibi bolca sıkın.
  4. Yumurta dolması hazır. İsterseniz yumurta dolmalarının üzerine ekstradan pul biber serpiştirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder