28 Mart 2014 Cuma

AŞK DÜĞÜMÜ

 

2/5 SU BARDAĞI UN
4 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI SİRKE
PUDRA ŞEKERİ
KIZARTMAK İÇİN:
AYÇİÇEK YAĞI

YAPIMI:

ÖN HAZIRLIK OLARAK 2 SU BARDAĞI UNU,4 ADET YUMURTAYI VE 1 ÇAY KAŞIĞI SİRKEYİ DERİN BİR KABIN İÇİNE KARIŞTIRIN.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YOĞURUN.HAMURU 1 SAAT BUZDOLAPDA BEKLETİN.
 DOLAPDAN ALDIĞINIZ HAMURA KALAN YARIM SU BARDAĞI UNU YEDİRİN.HAMURU DÖRDE BÖL.MERDANEYLE AÇ.AÇTIĞINIZ HAMURU 12 CM PARÇALARA AYIRIN.
HAMUR PARÇALARININ HER BİRİNİ  İKİ  UCUNDAN ORTADA BİRLEŞTİRİP DÜĞÜM ATIN.GENİŞ BİR TAVAYA AYÇİÇEK YAĞINI KATIN.KIZSIN,DAHA SONRA HAMURLARI KIZARTIN.ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİNİ SERPİP SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder