25 Mart 2014 Salı

SARMAŞIK KAVURMASI

Malzemeler:
  • 1 demet sarmaşık otu
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
 Yapılışı:
  • Sarmaşıklar yıkanır, sap kısımları kesilir.
  • Taze kısımları elle kırılır (bıçakla kesilince acı oluyor).
  • Zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur, ardından sarmaşıklar eklenir.
  • Çok az su ekleyip kısık ateşte ot yumuşayana kadar pişirilir.
  • Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberi eklenir.
  • Bu aşamadan sonra üzerine yumurta kırılabilir, sarımsaklı yoğurt eklenebilir ya da sade de yenebilir.
Not:
  • Kuru soğan yerine taze soğanın ya da pırasanın yeşil kısımları da eklenebilir.
  • "Acı ot" olarak da bilinen sarmaşığın kendinden acı bir tadı olduğunu da belirtmek gerekir.
  • Pişirirken mümkünse metal kaşık değdirmeyin (acılığı daha da artırıyor), tahta kaşıkla ya da sallayarak karıştırın.
  • Tuzunu mutlaka ot piştikten sonra ekleyin, baştan konursa acı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder