- 1 demet sarmaşık otu
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Sarmaşıklar yıkanır, sap kısımları kesilir.
- Taze kısımları elle kırılır (bıçakla kesilince acı oluyor).
- Zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur, ardından sarmaşıklar eklenir.
- Çok az su ekleyip kısık ateşte ot yumuşayana kadar pişirilir.
- Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberi eklenir.
- Bu aşamadan sonra üzerine yumurta kırılabilir, sarımsaklı yoğurt eklenebilir ya da sade de yenebilir.
- Kuru soğan yerine taze soğanın ya da pırasanın yeşil kısımları da eklenebilir.
- "Acı ot" olarak da bilinen sarmaşığın kendinden acı bir tadı olduğunu da belirtmek gerekir.
- Pişirirken mümkünse metal kaşık değdirmeyin (acılığı daha da artırıyor), tahta kaşıkla ya da sallayarak karıştırın.
- Tuzunu mutlaka ot piştikten sonra ekleyin, baştan konursa acı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder