26 Mart 2014 Çarşamba

ERZİNCAN ÇORBASI

 


1-

150 GR TAZE FASULYE
150 GR KIYMA
50 GR ERİŞDE
1-2 DİŞ SARIMSAK
MAYDANOZ
DEREOTU
NANE
YOĞURT

YAPIMI:

KIYMAYI KARABİBER V TUZLA KARIŞTIR.MİNİK KÖFTELER YAP.KÖFTELERİ BİR TENCERE DE 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇAYI 1 KAŞIK YAĞLA KAVUR VE ÜSTÜNE SU İLAVE ETTİĞİMİZ KAYNAR SUYA AT.FASULYELERİ İNCECİK KIY.TENCEREYE KAT.ERİŞTE VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAĞI KAT.FASULYELER PİŞİNCE BİR TUTAM MAYDANOZ VE DERE OTUNU KAT.YOĞURDU ÇORBA SUYU İLE SULANDIR.PİŞMİŞ OLAN ÇORBAYA AZAR AZAR İLAVE ET.TEREYAĞINI ERİT.NANE İLAVE ET.ÇORBAYA KAT.

2-
  • adet soğan
  • 150 gr kıyma
  • 1 su bardağı erişte
  • 3/4 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1.5-2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • sıvıyağ
  • tereyağ
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz

Yapılışı:
  • Köfte için kıyma karabiber ve tuzu iyice yoğurup küçük küçük toplar yapın
  • Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın çok az sıvı yağda biraz öldürün
  • 1 su bardağı su koyup soğanların biraz pişmesini sağlayın
  • Tekrar üzerine  2 su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın
  • Su kaynamaya başlayınca erişteyi ve köfteleri atın karıştırın
  • Erişte ve köftenin pişmesine yakın haşlanmış nohutu
  • ekleyin
  • Yoğurdun içine sarımsağı rendeleyin
  • Yumurta ve un ile yoğurdu karıştırın
  • Pişen çorbadan bir kepçe yoğurda ekle karıştırarak yoğurdu çorbaya ilave et
  • 3 dakika kadar kaynasın bu noktada çok koyu ise çorbanız biraz sıcak su ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz
  • Siz 1-2 kaşık tereyağ da nane ve pul biberi kavurup pişen çorbanın üzerine dökün tuzunu da ekleyin bir karıştırın ve ocaktan alın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder