25 Mart 2014 Salı

KAKAOLU TAHİNLİ KURABİYE

Malzemeler
  • 1 çay bardağı tahin
  • ¾ su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • ¾ su bardağı pudra şekeri
  • ½ su bardağı dövülmüş ceviz
Yemek Tarifi
  1. Tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.165 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve servis yapın. (Sıcakken çok kolay dağıldığı için soğumasını bekleyin.)
  3. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder