25 Mart 2014 Salı

ELMAS KURABİYE

 
 
Malzemeler
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3,4 su bardağı un
  • Biraz nutella
Yemek Tarifi
  1. Yoğurma kasesine margarin,pudra şekeri ve yumurtayı koyup elimizle karıştıralım.İçine kakao,kabartma tozu,tuz ve unu (unu kontrollü olarak ekleyelim.) ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.Sonra şekere bulayıp tepsiye koyalım.Ortasına işaret parmağımızla bastırıp çukur oluşturalım.Diğer kurabiyeleri de şekillendirince ısıtılmış 175′Cde pişirelim.Soğuyunca ortasına nutella koyup servis yapalım. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder