25 Mart 2014 Salı

KREP

Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Margarin
Yemek Tarifi
  1. Kahvaltılık krep tarifi için öncelikle malzemeleri karıştıracağız. Unu genişçe bir kaba alın ve üzerine sütü ekleyin. İsterseniz tel çırpıcı yardımıyla, isterseniz de mikserle çırpın.
  2. Ardından üzerine yarım su bardağı ılık suyu, yumurtaları ve tuzu ekleyin ve iyice çırpın. Unların topak topak kalmamasına dikkat edin. Karışım yukarıdaki gibi olmalıdır. Fotoğraftaki krep karışımını elde ettikten sonra krepleri pişirmeye geçebilirsiniz.
  3. Krep karışımı hazır olduktan sonra varsa krep tavanızı yoksa da normal tavayı ocağa alıp, altını yakın. Tavaya margarini ister spatula yardımıyla isterseniz de margarini kabından tutarak sürebilirsiniz. Çok fazla sürmenize gerek yok. Krebin tavaya yapışmaması için her tarafına sürmüş olmanız yeterlidir. Margarini sürdükten sonra krep karışımından 1 kepçe alıp tavanızda gezdirin ve çok hızlı bir şekilde krep malzemelerini eşit yaymak için tavayı sağa sola eğin. Tavada boşluk kalmayacak şekilde krep karışımını yaydıktan sonra krebin alt tarafının pişmesi için 1 dakika civarı bekleyin. Tavayı yeterince yağladığınızda ve krebin alt yüzü piştiğinde tavayı salladığınızda otomatik olarak hareket edecektir. Spatula ile bir tarafını kaldırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Pişmesi için yukarıdaki fotoğraftaki gibi olması yeterlidir.
  4. Alt yüzü pişen krebin diğer tarafını da pişirmek için spatula yardımıyla ya da yapabiliyorsanız tavanın sapından tutup ters çevirin. Diğer yüzü de aynı şekilde pişirip krebinizi tabağa alın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder