Malzemeler :
1 su bardağı buğday(yarma)
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme
yoğurt
Nane yaprakları
Tuz
Su
Hazırlanış Şekli :
Buğday ve nohudu ayrı ayrı akşamdan
ıslatın. Sularını süzüp, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile
haşlayın. Haşlanmış bakliyatları tencereye alın, üzerlerini kapatacak kadar
kaynar su ekleyip bir taşım kaynatın.
Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe
ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye
ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın. Tam soğuk olmasını
istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Nane
yaprakları ile üstünü süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder