Malzemeler :
Çorba İçin :
1 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
1.5 Bardak Kırmızı Mercimek
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Soğan
8-10 Bardak Et Suyu
Kırmızıbiber
Tuz
Krep İçin :
150 ml Süt
1 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1/4 Su Bardağı Un
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Tuz
Çorba İçin :
1 Adet Patates
1 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
1.5 Bardak Kırmızı Mercimek
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Soğan
8-10 Bardak Et Suyu
Kırmızıbiber
Tuz
Krep İçin :
150 ml Süt
1 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1/4 Su Bardağı Un
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Tuz
Hazırlanış Şekli :
Mercimeği yıkayalım. Patatesi soyup, rendeleyelim. Soğanı rendeleyelim. Margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım.
Et suyunu mercimeği, ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Tel süzgeçten geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım. Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım. Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım. Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım.
Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım.
Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder