Malzemeler :
500 gr kuşbaşı (kuzu eti)
1 adet orta boy soğan
1 ufak kase yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
4-5 dal taze nane
Yarım demet taze soğanın yeşili
Pul Biber
Karabiber
Tuz
500 gr kuşbaşı (kuzu eti)
1 adet orta boy soğan
1 ufak kase yoğurt
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
4-5 dal taze nane
Yarım demet taze soğanın yeşili
Pul Biber
Karabiber
Tuz
Hazırlanış Şekli :
Bir tencerenin içine margarini koyun. Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin.
Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin. Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın. Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sunun. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder