Malzemeler :
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Çay
Kaşığı Şeker
1 Adet Yufka
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
2 Adet
Yumurta Akı
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
4 Su
Bardağı Tavuk Suyu
Karabiber
Tuz
Hazırlanış Şekli :
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek
kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış
sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın.
Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup
köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumplingi kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın.
Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve
dumplingleri ekledikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder