4 Mart 2014 Salı

TAVUKLU DUMPLİNG ÇORBASI

Malzemeler :
225 gr Tavuk Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Adet Yufka
2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
2 Adet Yumurta Akı
2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
4 Su Bardağı Tavuk Suyu
Karabiber
Tuz

Hazırlanış Şekli :
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumplingi kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumplingleri ekledikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder