Malzemeler :
50 gr tel şehriye
100 gr soğan, pırasa ve kereviz karışımı(Ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış)
1/2 çay kaşığı tuz
1 tavuk göğsü (Haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış)
2 orta boy konkase domates
3 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
6 çorba kaşığı un
Büke garni
Taze çekilmiş karabiber
50 gr tel şehriye
100 gr soğan, pırasa ve kereviz karışımı(Ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış)
1/2 çay kaşığı tuz
1 tavuk göğsü (Haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış)
2 orta boy konkase domates
3 çorba kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
6 çorba kaşığı un
Büke garni
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanış Şekli :
Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin. Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.
Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın. Harlı ateşte bir taşını kaynatın. Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave edin. 30-45 dakika kadar pişirip, zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın. Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın.
Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın. Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın. Tuz ve biberini kontrol edin. Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder