Yarım tavuk göğüs fileto
Yarım çay bardağı su
1 yumurta akı
1
yumurta sarısı
1 tavuk bulyon
3 çorba kaşığı mısır
3-4 çorba kaşığı
mısır nişastası
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Hazırlanış Şekli :
Tavuk etini ince ve kısa şeritler
halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su
serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır
nişastasını su ile karıştırıp tavuk etine ilave edin ve tekrar karıştırın.
Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin.
Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuk etleri
yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder