4 Mart 2014 Salı

TAVUKLU VE MISIRLI ÇORBA

Yarım tavuk göğüs fileto
Yarım çay bardağı su
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1 tavuk bulyon
3 çorba kaşığı mısır
3-4 çorba kaşığı mısır nişastası
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz


Hazırlanış Şekli :
Tavuk etini ince ve kısa şeritler halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz, ufalanmış tavuk bulyon ve 1 çorba kaşığı su serpip elinizle harmanlayın. 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Mısır nişastasını su ile karıştırıp tavuk etine ilave edin ve tekrar karıştırın.
Tavuk suyunu tencerede kaynatın. Tavuk etli karışımı ve mısırı ilave edin. Yumurta sarısını çırpıp sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder