Malzemeler :
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz
kırmızıbiber
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı şehriye
3 diş sarımsak
5
su bardağı et suyu veya su
8-10 adet pazı yaprağı
Yarım çay bardağı un
Hazırlanış Şekli :
Ön hazırlık olarak, tencerede 2 su
bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım.
Tencereyi ocaktan alıp, bekletelim.
Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile
karıştıralım. Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım.
Üzerine, kalan 3 su bardağı etsuyu veya suyu ilave edip, iyice karıştıralım. Bu
karışımı şehriyeli tencereye alalım.
Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da
ilave edip ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana
dek ağır ateşte pişirelim. Çorbamızın tuzunu, ateşten almadan 1 dakika önce
ayarlayalım ve ateşten alalım, 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz
kırmızıbiberi ekleyelim. Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirelim ve servis
yapalım.
Not :
Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir. Başta eklenen tuz yoğurdun
kesilmesine sebep olabilir. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder