17 Nisan 2014 Perşembe

ACEM PİLAVI

250 GR KUZU KUŞ BAŞI
3 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 ADET HAVUÇ
3 ADET KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
KARABİBER

YAPIMI:

PİRİNCİ ILIK TUZLU SUDA BEKLET.TENCEREYE TEREYAĞINI KOY.KUZU KUŞ BAŞINI EKLEYEREK SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURMAYA DEVAM ET.ZAR ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ SOĞAN,KARABİBER VE TUZU EKLE.KAVURMAYA DEVAM ET.2BARDAK SICAK SU EKLEYEREK 30 DK.KISIK ATEŞDE P,İŞİR.HAVUCU TEMİZLE YIKA VE SÜZÜLÜNCE  KİBRİT ŞEKLİNDE DOĞRAYARAK TENCEREYE EKLE.15 DK.PİŞİR.ETE 3 BARDAK SICAK SU EKLE.SUDA BEKLETİP YIKADIĞIN PİRİNCİ SUYUNU SÜZ VE ETE EKLEYEREK SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder