8 Nisan 2014 Salı

KIZARMIŞ MISIR

 MISIR
30 GR TEREYAĞI
2 ÇORBA KAŞIĞI UN

TUZ
KARABİBER
(TATLI SEVENLER İÇİN ŞEKER )

KONSERVE MISIRIN SUYUNU SÜZÜYORUZ.İKİ KAŞIK TEREYAĞINI TAVAYA KOYUP ERİTİYORUZ.DAHA SONRA MISIRLARI KATIP 5 DK PİŞİRİYORUZ.TUZU (İSTEĞE BAĞLI OLARAK ŞEKER SEVENLER)KATIYORUZ.BAHARATLARI KATIP KARIŞTIRIZ.ALTINI KAPATIP SICAK SICAK SEVİS YAPIYORUZ.

BARDAKDA MISIR

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ MISIR YADA KONSERVESİ
1 ÇORBA KAŞIĞI MAYANOZ
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI HARDAL
1 ÇORBA KAŞIĞI KETÇAP

YAPIMI:

1 SU BARDAĞI MISIR KONSERVESİNİ TENCEREYE BOŞALTIYORUZ.ÜZERİ GEÇECEK 2 PARMAK SU KOYUYORUZ.10 DK.MISIRLARI HAŞLIYORUZ.HAŞLANAN MISIRLARIN SUYUNU SÜZÜYORUZ.BİR KASEYE BOŞALTIYORUZ.TEREYAĞINI EKLEYİP KARIŞTIYORUZ.MISIRLARIN SICAKLIĞINDA TEREYAĞI ERİYOR.MAYANOZİ,KETÇAP VE HARDALI KATIP KARIŞTIRIYORUZ.HAZIRLADIĞIMIZ MISIRI BARDAKLARA PAYLAŞTIRARAK DOLDURUYORUZ.İSTEĞE BAĞLI OLARAK NAR EKŞİSİ ,ACI SOS,VEYA ACI KIRMZIZI BİBER EKLEYEBİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder