17 Nisan 2014 Perşembe

BULGURLU SÜTLAÇ

1,5 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
4 SU BARDAĞ1 SU
YETERİ KADAR ŞEKER
1 LT SÜT

YAPIMI:

BULGURA ÜSTÜNÜ GEÇECEK KADAR  SU EKLEYEREK TENCEREYE ALIYORUZ.BULGURLAR TAMAMEN SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.HİÇ SU KALMAYACAK ŞEKİLDE OLUNCA SÜTÜ EKLİYORUZ.KAYNAMAYA BAŞLADIKDAN SONRA ALTINI KISIP ARA SIRA KARIŞTIRIYORUZ.YAKLAŞIK 15 SONRA KOYULAŞIYOR.ŞEKERİNİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.10 BÖYLE KAYNATIYORUZ.KIVAMA GELİNCE ALTINI KAPATIP KASELERE DOLDURUYORUZ.BUZDOLAPDA SOĞUTTUKDAN SONRA SERVİS YAPIYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder