6 Nisan 2014 Pazar

SÜTLÜ PATATES

5 ADET PATATES
YARIN DEMET FESLEĞEN
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
2-3 DİŞ SARIMSAK
1/5 SU BARDAĞI SÜT
4 ÇORBA KAŞIĞI PEYNİR RENDESİ
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ


YAPIMI:

PATATESLEİ SOYUP YIKARAK YUVARLAK DOĞRA.FIRIN KABINI YAĞLA VE ALTINA UN SERP.HAZIRLADIĞIN PATATES DİLİMLERİNİ YERLEŞTİR.ARALIKSIZ VE SIK 2 BÖLÜM OLCAKDIR.FESLEĞENLERİ VE SARIMSAKLARI İNCE İNCE KIY.VE DİĞER BAHARATLARI DA PATATESLERİNÜZERİNE EKLE.EN ÜSTE SÜTÜ DÖK.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PATATESLER YUMUŞAYINCAYA KADAR KADAR PİŞİR.PATATESLERİ ALMADAN 5 DK. ÖNCE PEYNİRLERİ  SERP.PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİP SERVİS TABAĞINA AL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder