21 Nisan 2014 Pazartesi

ŞEFTALİ KASELİ TATLI

 


4 SU BARDAĞI SÜT
1 ADET YUMURTA SARISI
1 SU BARDAĞI ŞEFTALİ SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
100 GR MARGARİN
3 ADET ŞEFTALİ
ÇİKOLATA SOSU

BEZE İÇİN:

2 ADET YUMURTA AKI,2 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ,1 TUTAM TUZ

YAPIMI:

SÜT,ŞEFTALİ SUYU ,YUMURTA SARISI,NİŞASTA,ŞEKER VE VANİLYAYI İYİCE ÇIRP.ATEŞDE KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİR.MARGARİNİ ERİT.ERİYİNCE ATEŞDEN AL.MİKSERLE 15 DK ÇIRP.ŞEFTALİ DİLİMLERİNİ TEPSİYE DİZ.ÜZERİNE HAZIRLANAN MUHALLEBİYİ DÖK.BUZDOLABINDA SOĞUT.BU ARADA BEZEYİ HAZIRLA.YUMURTA AKINI,TUZ VE ŞKERİ ÇIRPARAK KAR HALİNE GETİR.KREMA SIKACAĞINA DOLDURARK TATLIYA SIK.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA BEZELRE PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİREREK TEKRAR BUZDOLAPDA SOĞUT.SOĞUYUNCA İSTERSENİZ  ÇİKOLATA SOSUYLA SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder