7 Nisan 2014 Pazartesi

RUS BÖREĞİ

 


HAMUR:
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SU
2 TATLI KAŞIĞI YAŞ MAYA
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ
ALDIĞI KADAR UN

İÇİ:

250 GR KIYMA
2 ADET SOĞAN
MAYDANOZ
KARABİBER


KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ

YAPIMI:

SÜTÜ HAFİF ILITIP İÇİNE ŞEKERİ VE MAYAYI KARIŞTIRIP ERİTELİM.YOĞURMA KABINA SUYU,MAYALI SÜTÜ,TUZU KATALIM.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURU YOĞURALIM.KABARMASI İÇİN ÜSTÜNÜ ÖRTELİM.DİĞER YANDA İÇİNİ HAZIRLAYALIM.2 KAŞIK TEREYAĞINI TAVAYA KOYALIM.ERİYİNCE İNCECİK KIYDIĞIMIZ SOĞANLARI KAVURALIM.KIYMALI EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURALIM.BAHARATLARI DA KATIP SOĞUMASI İÇİN ALTINI KAPATALIM.MAYALANAN HAMURDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPARALIM.AVCUMUZUN İÇİNDE AÇALIM.İÇİNE KIYMALI HARÇDAN KOYALIM.YUMURTA ŞEKLİNDE KAPATALIM.HAFİF UNLANMIŞ TEPSİYE DİZELİM.TÜM HAMURLAR BİTİNCE TAVAYA YAĞ KATALIM.BÖREKLERİ KIZARTIP FAZLA YAĞI EMMESİ İÇİN KAĞIT HAVLUYA KOYALIM.SICAK SERVİS YAPALIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder