250 GR YARMA (AŞURELİK BUĞDAY)
10 BARDAK KEMİK SUYU
SOĞAN
500 GR YOĞURT
LİMON SUYU
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 YUMURTA SARISI
YAPIMI:
YARMAYI TENCEREYE SU KOYARAK HAŞLA.AYRI KAPDA YUMURTA SARISI,UN VE 1 ÇAY BARDAĞI SUYU AKICI OLANA KADAR KARIŞTIR.ÜZERİNE KEMİK SUYU EKLE.HAŞLANMIŞ YARMAYA KAT.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRA VE TEREYAĞINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR.YOĞURDU.NANEYİ VE LİMON SUYUNU EKLE.TUZ VE KARABİBERLE ÇORBAYA KAT.AYRI YERDE TEREYAĞINI ERİT.KIRMIZI BİBER EKLEYEREK ÇORBAYA KAT.SICAK SERVİS YAP.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder