7 Nisan 2014 Pazartesi

GÜL REÇELİ

200 GR GÜL YAPRAĞI(YAKLAŞIK 20 ADET GÜL)
2 SU BARDAĞI SU
5 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 LİMON SUYU

YAPIMI:

GÜL YAPRAKLARINDAN SERT VE KURUMUŞ OLANLARI AYIKLAYIP GÜLLERİ YIKAYIN.YIKANAN YAPRAKLARI SÜZÜP BİR TENCEREYE ALIN.ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYİP BİR GECE GÜLÜ BEKLETİN.SABAH GÜL YAPRAKLARI SULANMIŞ ŞEKERİN ERİMİŞ OLDUĞUNU GÖRECEKSİZ.TENCEREYİ OCAĞA ALIP 2 BARDAK SUYU EKLEYİN.ŞEKERE ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN.KAYNADIKDAN SONRA ALTINI KISIN.10-15 DK DAHA PİŞİRİN.KIVAMO KOYULAŞINCA LİMON SUYUNU İLAVE EDİP GÜL YAPRAKLARI ŞEFAFLAŞINCA ALTINI KAPATIN.SICAKKEN KAVANOZA KOYUP AĞZINI SIKICA KAPATIN.SOĞUYUNCA SERİN YERDE MUHAFAZA EDİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder