8 Nisan 2014 Salı

PASTA YAPIMI

PANDİSPANYA HAMURU:

4 YUMURTA
3/4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3/4 SU BARDAĞI EELENMİŞ UN
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 ÇİMDİK TUZ

YUMURTANIN AKLARINI VE SARILARINI AYIR.BEYAZLARINI KAR HALİNE GELENE KADAR MİKSERDE ÇIRP.AYRI KAPDA SARILARI VE ŞEKERİ ÇIRP.ÖNCEDEN ÇIRPDIĞIN AKLARIN İÇİNE YUMURTA SARILARINI EKLEYEREK KARIŞTIR.YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDEREK KARIŞTIR.YAĞI EKLE.YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ PASTA KALIBINA HAMURU DÖK.FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.ILIDIKDAN SONRA KALIBDAN ÇIKAR.(TARİFDE KABARTMA TOZU YOKDUR.YUMURTALAR SAYESİNDE KABARACAK.)

KREMASI:

1 YUMURTA SARISI
7 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI VEYA MISIR NİŞASTASI
2 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET VANİLYA
İSTEĞE BAĞLI LİMON KABUĞU RENDESİ
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

VANİLYA VE YAĞ HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIR.MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİR.ALTINI KAPATARAK YAĞI VE VANİLYAYI EKLE.KEKİ ÜÇE KES.ARALARA  VE ÜSTÜNE  SÜR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder