8 Nisan 2014 Salı

CEVİZLİ KALBURA BASTI

1 PAKET SANAYAĞ
3 SU BARDAĞI UN
1 VEYA 2 KAŞIK YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU

İÇİNE:

1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ

ŞERBETİ:

2/5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2/5 SU BARDAĞI SU
1/4 LİMON SUYU



YAPIMI:


1 PAKET YUMUŞAK MARGARİN İLE 3 SU BARDAĞI UNU BİRBİRİNE YEDİR.BU KARIŞIMA SIRASIYLA 1-2 KAŞIK YOĞURT 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ 1 YUMURTAVE BİR PAKET KABARTMA TOZU EKLEYEREK HAMURU YOĞURUN.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIN.KEVGİR VEYA RENDEDE ELİNİZ KADAR AÇIN.İÇİNE BİR TATLI KAŞIĞI CEVİZ KOYUP KAPATIN.FIRIN TEPSİSİNE ARALIKLI DİZİN.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

ŞERBETİN HAZIRLANMASI:

2/5 SU BARDAĞI ŞEKERİ VE SUYU TENCEREYE ALIN.KAYNAMAYA BAŞLADIKDAN SONRA LİMON SUYUNU SIKIN.BİR TAŞIM KAYNATIP SOĞUTUN.TATLI SICAK ŞERBET SOĞUK OLACAK ŞEKİLDE TATLILARIN ÜZERİNE DÖKÜN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder