1 KG KABAK
4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI
NANE
KEKİK
KIRMIZI PUL BİBER
1 ÇİMDİK ŞEKER
TUZ
KÖFTE MALZEMESİ
500 GR KIYMA
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
TUZ
NANE
KEKİK
KARABİBER
KÖFTE TARİFİ:
PİRİNCİ ISLAT.1-2 SAAT BEKLETEREK SÜZ VE ROBOTTAN GEÇİR.KIYMA TUZ VE BAHARATLARI EKLEYEREK YOĞUR.FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPAR .ELİNİ ISLATARAK KÖFTELERİ YUVARLA.KABAKLARI TEMİZLEYEREK KÜP KÜP ŞEKLİNDE DOĞRA.BİR TENCEREDE YAĞI KIZDIR.SALÇALARI EKLEYEREK KARIŞTIR.TUZ VE BAHARATLARI EKLE.1 SIRA KABAK BİR SIRA KÖFTE OLACAK ŞEKİLDE FIRIN TEPSİSİNE SIRALA.SALÇALI YAĞA KAYNAMIŞ SU İLAVE EDEREK KISIK ATEŞDE PİŞİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder