20 Nisan 2014 Pazar

PATATES PÜRELİ KÖFTE

 

250 GR KIYMA
3 DİLİM EKMEK
1 ADET YUMURTA
1 ADET SOĞAN
1 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK
6 SAP MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAĞI SU
6-7 DİLİM KAŞAR
TUZ
KARABİBER

PÜRE İÇİN:

3 ADET PATATES
1 ADET HAVUÇ

BEŞAMAL SOS:
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN,2 ÇORBA KAŞIĞI UN,1 SU BARDAĞI SÜT


YAPIMI:

ÖNCELİKLE KÖFTEYİ HAZIRLA.KIYMAYI DDERİN KABA KOY.EKMEKLERİN İÇİNİ ÇIKAR.ISLATARAK UFALA.YUMURTA,KIYILMIŞ SOĞAN,MAYDANOZ ,DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK,TUZ VE KARABİBERİ KIYMAYA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIR.İYİCE YOĞURDUKDAN SONRA ELİNLE BÜYÜK PARÇLARA KOPARIP YUVARLA.BÖYLECE BÜYÜK KÖFTELER ELDE ET.BUNLARI TEPSİYE DİZ.DİĞER YANDA PÜREYİ HAZIRLA.PATATESİ HAŞLAYIP EZ.HAVUÇLARI RENDELE VE  KAYNAR SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR BEKLETİP SÜZ .HAVUÇLARI PATATESE KAT.HAZIRLADIĞIN HARCI KÖFTELERİN ORTASINA KOY.BAŞKA BİR TAVADA MARGARİNİ ERİT.UNU YAĞDA KAVUR.SÜTÜ KATARAK KOYU KIVAMA GELENE KADAR PİŞİR.PATATESLİ KARIŞIMIN ÜSTÜNE SOSU YAY.EN ÜSTE KAŞAR DİLİMELERİNİ KOY.SALÇAYI SULANDIRIP TEPSİYE DÖK.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIAZARANA KADAR PİŞİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder