Hazırlanma süresi: 15 dakika
Zorluk derecesi: Orta / Kolay
Malzemeler:
2 demet maydanoz1/2 demet nane
50gr taze soğan (yaklaşık 5-6 tane)
1 yemek kaşığı ince bulgur
2-3 yemek kaşığı su
2 adet domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bulguru bir kaseye koyun ve üstüne suyu döküp şişene kadar bekletin (yaklaşık 1 saat- suyun bulgurun üstünü hafif geçmesi lazım).2. Maydanoz, nane ve taze soğanların saplarını ayıklayın.
3. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve küp şeklinde minik minik doğrayın.
4. Limonların suyunu sıkın.
5. Soğan, nane ve maydanozları bıçakla ince ince doğrayın ve rondodan geçirin (eğer önceden kesmeden rondoya atarsanız saplar doğranmadan bütün olarak kalır).
6. Derin bir kasenin içinde tüm malzemeleri karıştırın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
7. Damak zevkinize göre limon-yağ oranını değiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder