250 GR YEŞİL MERCİMEK
190 GR PİRİNÇ
1 ORTA BOY SOĞAN
1-2 KAŞIK AYÇİÇEK YAĞI
4 BARDAK(800 GR SU)SU
YAPIMI:
KURU SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIR.MECİMEKLER YUMUŞAYANA KADAR HAŞLANIR.BİR TENCEREYE YAĞI KOYUP SOĞANLAR PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR.ÜSTÜNE HAŞLANMIŞ MERCİMEK İLAVE EDİLİR.DAHA SONRA AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ PİRİNÇ 4 BARDAK SU İLAV EDİLİP ÜSTÜNE KAPAĞI KAPATILIP PİLAV GİBİ PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder