18 Nisan 2014 Cuma

AYVALI KAZAN KEBABI

350 GR YAĞSIZ SANA KIYMA
2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 ADET İRİ BOY AYVA
1 ADET KURU SOĞAN RENDELENMİŞ
1/2 DEMET MAYDANOZ İNCE KIYILMIŞ
3 DİŞ SARIMSAK,EZİLMİŞ
2 ADET DOMATES
1 ADET BİBER
TUZ
KARABİBER

YAPIMI:

ÖNCE KIYMANIN İÇİNE RENDELENMİŞ SOĞAN,TUZ,SARIMSAK,KARABİBER VE MAYDANOZU EKLEYİP YOĞUR.YASSI YUVARLAK KÖFTE YAP.AYVAYI DÖRDE BÖLÜP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKAR.YUVARLAK DİLİM KESİP ÜSTLEREİNE PEKMEZ DÖKÜN.TEFLON TAVADA 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINI ERİTİP AYVALARI ARKALI ÖNLÜ KIZART.SONRA KÖFTELERİ ARKALI ÖNLÜ KIZART.SERVİS TABAĞINA BİR KÖFTE BİR AYVA ŞEKLİNDE DİZ.KALAN TEREYAĞINI ERİTİP ERİTİP İNCE DOĞRANMIŞ BİBERİ VE DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ İLAVE EDEREK 4-5 DK.PİŞİR.TUZ VE BİBERİ İLAVE ET.1 SU BARDAĞI SU VEYA ET SUYU  KAT.KAYNAYINCA OCAKDAN AL.KÖFTELERE DÖKEREK FIRINDA 20-25 DK.PİŞİREREK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder