9 Nisan 2014 Çarşamba

SİRKELİ BİBER

2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET SARI BİBER
2 ADET DOLMALIK BİBER
6 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI ELMA SİRKESİ
2 ADET KESME ŞEKER
1 ADET LİMON SUYU
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2-3 SAP DEREOTU

TENCEREDE 6 BARDAK SUYU KAYNAT.İÇİNE TUZ,KESME ŞEKER VE SİRKEYİ KAT.BİBERLERİ YIKA ÇATALLA BİRKAÇ YERİNDEN DEL.KAYNAYAN SİRKELİ SUYA BİBERLERİ VE DERE OTUNUN SAPLARINI KAT.YAPRAKLARI SÜSLEMEK İÇİN AYIR.SİRKELİ SUDAN BİR FİNCAN AYIR.BİBERLER YUMUŞAYINCA ALTINI KAPAT.BİBERLERİ SİRKELİ SUDAN AL.SOĞUYUNCA ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKAR.HALKA HALKA DOĞRA.AYRILMIŞ SUYA İRİ DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK ,KIYILMIŞ DERE OTU VE LİMON SUYU VE ZEYTİNYAĞI İLAVE EDEREK BİBERLERİN ÜZERİNE DÖK.SOĞUK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder