3 Nisan 2014 Perşembe

TONTİŞ BÖREĞİ

 


4 ADET YUFKA(1 ADET SARI ÜSTÜNE SÜRÜLECEK)
2 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR
1 KUTU KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET YUMURTA
TUZ

4 ADET YUFKAYI PARÇALAR HALİNDE KES.KESTİĞİNİZ TÜM YUFKALARI KENARLARI DIŞARIDA KALACAK ŞEKİLDE KÜÇÜK VE DERİN KASELERE YERLEŞTİR.KASELERDEKİ YUFKALARIN ORTASINA RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNDEN EŞİT MİKTARDA KOY.1 KUTU KREM ŞANTİYİ ,1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SÜTLE BİRLİKTE DERİN BİR TENCEREDE KAYNAT.KAYNAYAN MALZEMEYE 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ VE TUZ EKLE.BİR MİKTAR AYIR.KARIŞIMI YUFKLARIN ÜZERİNE DÖK.İÇLERİ DOLAN YUFKALARIN KENARLARINI İÇE DOĞRU KATLA.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YUFKLARI TERS ÇEVİREREK YERLEŞTİR.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜREREK ORTA ISILI FIRINDA PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder