8 Nisan 2014 Salı

MİDYE DOLMASI

10 ADET MİDYE(KABUKLU)
PİLAVI İÇİN:
1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ADET KURU SOĞAN
1/2 KAHVE FİNCANI ÇAM FISTIĞI
1/2 KAHVE FİNCANI KUŞ ÜZÜMÜ
1/4 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
1 ÇAY KAŞIĞI NANE
1/2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
YETERİNCE TUZ
PİŞİRMEK İÇİN:
1 ADET KURU SOĞAN
YAĞLI KAĞIT
1/2 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI

YAPIMI:

MİDYELERİN ÜZERİNİ BIÇAKLA GÜZELCE TEMİZLE.MİDYELERİN İÇ KISMINI KOPMASINA İZİN VERMEDEN ORTADAN İKİYE AYIR.İÇİNDEKİ SAKALIMSI KISIMLARI KESEREK TEMİZLE.BOL SUDA YIKAYIP SÜZ.BU ARADA PİLAVI HAZIRLA.PİRİNCİ AYIKLA VE YIKAYARAK 1 SAAT TUZLU SUDA BEKLET.SOĞANIN KABUKLARINI SOYARAK YEMEKLİK DOĞRA.PİLAV TENCERESİNE SOĞAN ZEYTİNYAĞI VE FISTIKLARI KATARAK KAVUR.PİRİNÇLERİN NİŞASTASI ÇIKANA KADAR YIKA VE SÜZ.PİRİNCİ KAVRULAN SOĞANLARA EKLE.TUZUNU DA KATARAK PİRİNÇLER ŞEFFAFLAŞANA KADAR KAVUR.ÜZERİNE KARABİBER,TARÇIN,YENİBAHARİ,ŞEKER ,KURU NANE VE  SICAK SU İLAVE EDEREK ORTA ISI DA PİŞİR.PİŞEN PİLAVI SOĞUT.MİDYELERİN İÇİNE EŞİT MİKTARDA PİLAV KATARAK KAPAĞINI KAPAT.GENİŞ YAVYAN BİR TENCEREYE HALKA HALKA DOĞRANMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİR.ÜZERİNE BURUŞTURULMUŞ YAĞLI KAĞIDI KOY.YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE MİDYELERİ HAREKET ETMEYECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİR.ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI GEZDİR.TEKRAR BU SEFER ISLATILMIŞ YAĞLI KAĞIDI BURUŞTURARAK MİDYELERİN ÜZERİNE SER.ÜZERİNE PORSELEN TABAĞI ÇUKUR KISMI İÇERİ GELECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİR.ÜSTÜNE 1/2 SU BARDAĞI KAYNAMIŞ SUYU GEZDİR.SUYU KAYNYANA KDAR HARARETLİ ATEŞDE,KAYNADIKDAN SONRA DA KISIK ATEŞDE 20-25 DK.PİŞİR.TENCERE SOĞUYUNCA SERVİS TABAĞINA ALARAK LİMOLA SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder